FAMILJEN / SOPHI VEJRICH

15. okt – 5. nov @ 00:00 –

Utställningen pågår:
15. okt - 5. nov


 

SOPHI VEJRICH är utbildad på Kungliga konsthögskolan och bosatt och verksam i Stockholm. Större separatutställningar inkluderar Passagen Linköpings konsthall, Borås konstmuseum och galleri Engström och hon har deltagit i grupputställningar på Liljevalchs, Moderna muséet såväl som flertalet i Tokyo, Japan.
Hon arbetar främst tredimensionellt med skulptur, objekt och installationer, men även med foto och nyligen även med video. Konstverken rymmer ofta en mångtydighet av olika referenser från populärkultur till det exitentiella och högstämda med en twist av både allvar och humor.

Hennes senaste utställningar under 2022 är medverkan i samlingsutställningen ”Konst i ån” i Norrtälje samt separatutställningar på Örebro Konsthall och på Galleri Thomas Wallner. Citat från recension i Sydsvenskan, Thomas Millroth – ”Sorg och saknad härskar. Och samma längtan efter det oändliga i det ändliga som hos Klasson. (Eva Klasson, parallell utställning) Det är stort på Galleri Wallner just nu. Starka känslor i lysande formuleringar”