ZEON MILO / AVUNDSJUKA

25. jan – 3. feb @ 00:00 –

Utställningen pågår:
25. jan - 3. feb


ZEON MILO´s utställning ”AVUNDSJUKA” är en utveckling av den BAT-kollektion som han arbetat med under ett par år. Karraktären från BAT-kollektionen interagerar med verk av kända konstnärer i Boråsområdet. Hela serien är en lek med den avundsjuka som en konstnär kan känna gentemot de konstnärer som lyckats ta sig in i kärnan av den tillknäppta konstvärlden. Konstverken som valts ut är oftast verk som Zeon Milo själv tycker väldigt mycket om.

Så, hur blir det då om ens alterego tar saken i egna händer och gör sig av med all konkurrens?
Om den plufsigt gröna gnagaren i stadsparken tar all uppmärksamhet?
Om den lögnaktiga skitungen bara står där med sin långa näsa i vädret som ett ståtligt landmärke för staden och drar alla blickar till sig?
Man dränker Lindberg De Geers kanin, ger flygförbud åt Martas flygande fullblod.
Sågar ner Jim Dines Pinocchio vid fotknölarna och burar in Bobos apor för gott!

Zeon Milo, ursprungligen ett artistnamn som skapades för att anonymt dela konstverk på Instagram, har utvecklats till att bli en etablerad konstnär med en unik berättelse. Mikael Byheden, konstnären bakom Zeon Milo, har inte bara sålt sina konstverk över hela Sverige, utan även i närmare 20 länder runt om i världen med Tyskland och USA som de mest framträdande marknaderna. År 2019 blev Zeon Milo exklusivt inbjuden av arrangören till Affordable Art Fair i Stockholm för att ställa ut under Hidden Talent-avdelningen, vilket var en milstolpe i hans karriär.