MARIANNE ABELSSON : ELEMENTS

9. sep – 29. sep @ 00:00 –

Utställningen pågår:
9. sep - 29. sep


MARIANNE ABELSSON : Ofta får jag höra att jag är en minimalist, och det kan väl stämma på sätt och vis. Mitt konstnärliga skapande är gränsöverskridande då jag arbetar med textil, grafik, glas och fotografi. Jag använder gärna enkla former, skalar av, renodlar och vill så långt det går ta vara på just de olika materialens speciella egenskaper.

Samtidigt söker jag förstås något mer och djupare som jag vill förmedla, och vad det innebär är det lite svårare att förklara. Kanske är det bara en stämning eller känsla – någonting jag upplevt och vill dela med mig av. Intryck av vinterlandskapets arkitektur och fascinationen över naturens mystik har varit en stor inspirationskälla. Med kameran som verktyg fångar jag platser och stämningar. De små detaljerna intresserar mig, något obetydligt jag råkar hitta på marken, en detalj på en husfasad eller en rörelse i ett vattendrag. Resultatet kan ofta bli en samverkan mellan olika material och tekniker. I det lilla får man inspiration till det stora.

Glas och foto är det jag mest ägnar mig åt just nu. Att fånga ett uttryck eller en händelse med hjälp av glasets skiftande egenskaper är oerhört spännande. Jag tycker om brytningen med ljuset och transparensen i glaset, men det är alltid en utmaning att jobba med det eftersom det är svårt att styra över resultatet. Glaset upphör aldrig att fascinera.