ADAM ALGOTSSON / APPEAR37

18. sep – 2. okt @ 00:00 – 23:59 –

Utställningen pågår:
18. sep - 2. okt


Adam Algotsson, Boråsaren född 1993

Adam är numera en etablerad konstnär, mest känd för sina stora muralmålningar runt om i landet och för uppdrag åt bla Artscape, Trafikverket, Spotify, Lyft, kommuner o mm.
Han målar mestadels med sprayfärg och STORT då han har sin graffitibakgrund, men även med akryl och oljefärg på blandade storlekar av dukar.

Skulpturer av återanvända/bortglömda instrument har varit i tankarna några år. Kanske inspirerades han undermedvetet av ett verk av Arman eller kanske Salvador Dalí? Varför då instrument, jo för att musiken är Adams största intresse och passion utöver konsten. Den analoga handspelade främst från runt 70-talet i genreerna Funk, jazz & Hiphopsamples. Han känner att folk inte uppskattar det lika mycket det där riktiga man kan känna.

Men det finns hopp! Man ska göra det där som man tycker saknas. Därför förädlar han de slitna instrumenten med ett nytt uttryck. Han börjar med förstörelse ( har sönder/strimlar dom med en ger/stick/kapsåg ) Sen häftas delarna ihop till önskad komposition. När man har sönder någonting vackert så får man en stor press att skapa något ännu vackrare. När det gäller uttrycket i verket förutom temat så kan man säga att han har en musikalisk energi precis som Vasilij Kandinskij hade fast i en annan tappning med en graffiti touch.

Rytmen är väldigt viktig för Adam så han lyssnar gärna på hög volym så han kan känna basen i varenda atom. Kontraster i färgernas intensitet och vassa till mjuka form blir som att komponera en låt fast visuellt. När det blir bra så känner han det intuitivt. Han tillåter sig ständigt att experimentera och lär sig av misstagen. Att göra det man känner i stunden är viktigt för den stunden finns bara just då.

På de senare åren har Adams tänk inom sitt måleri växt något enormt och hoppas på en fortsatt ljus framtid i sitt konstnärliga liv och karriär. Drömmen att ha Muralmålningar på intressanta byggnader, bronsstatyer och stora originalverk på världens museer ska han kämpa för, det vore nåt det!